HTML

2013.01.08. 22:58 lemezgyár

Jönnek a Blu-ray évei?

blu-ray-disc_1.jpg

Folyamatosan nőnek a nagyvilágban a Blu-ray lemezeladások, s ha e videoformátum nem is hódít olyan ütemben, mint ahogy a DVD-korongok tették, a kék lemezek is sikerre ítéltettek.

Hazánkban nem olyan jelentős a növekedés üteme, de Európa egészére vetítve évente csaknem megduplázódik az eladott Blue-ray lemezek száma. E piaci sikerek mellett azonban az is tény, hogy a Blu-ray korongok népszerűsége azért még nem vetekedhet a műsoros DVD-kével.

A lemezvásárlók értelemszerűen a lejátszó-tulajdonosok köréből kerülnek ki: A legoptimistább számítások szerint is még további bő három évnek kell eltelnie, amíg a világban körülbelül ugyanannyi Blu-ray lejátszó fogy majd el az üzletekben, mint amennyi DVD-lejátszó.

Egy kék színű Blu-ray hasonló formátumú lemez, mint egy DVD-korong, de sokkal nagyobb a tárolókapacitása, így jobb minőségben tudja rögzíteni, tárolni a képet, a hangot, s több, színvonalasabb extra tartalom fér rá. Míg egy DVD-n 4,7 gigabyte-nyi adat tárolható, addig egy Blu-rayen 50 gigabyte.

A technikai fejlődés a Blu-ray készülék malmára hajtja a vizet, hiszen az internethez való kapcsolódási lehetősége, valamint a 3D-s kéklemezek és televízióadások megjelenése mind-mind a jobb minőség győzelmét vetítik előre. A felvenni is képes Blu-ray berendezések jelentősége is egyre inkább előtérbe kerül a digitális televíziózás megjelenésével, térhódításával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr185007182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása