HTML

Lemezgyár

Gyártassak vagy ne? Hogyan próbálnak lenyúlni? Nem érted, amit kérdeznek?

Friss topikok

2010.07.18. 20:14 lemezgyár

Elakadtál a nyomdai anyagok útvesztőjében?

Címkék: cd dvd gyártás nyomtatás sokszorosítás cdgyártás dvdgyártás cdnyomtatás dvdnyomtatás lemezgyártás

Alapvetően három fontos kérdés van a CD-DVD nyomdai anyagoknál:

Milyen papírra, milyen színnyomással és milyen terjedelemben van szükséged egy adott nyomdai anyagra.

Ha ezekre mind tudod a választ, akkor nincs gond. Ha most bizonytalanul nézel, akkor elvesztél és olvasd tovább, hogy kivezethesselek a káoszból.

Persze azt nem tudom megmondani, hogy mit szeretnél, ehhez te is kellesz, de a fogalommagyarázatban feltétlenül a segítségedre lehetek.

Kezdjük akkor a papírral. A CD-DVD gyártási iparágban általában fényes műnyomó papírra készítik a CD-borítót, CD-füzetet, DVD-borítót és DVD-füzetet. A papír típuson kívül az is fontos, hogy hány grammosat szeretnél, másnéven milyen grammatúrájú legyen a papír. Ez már nehezebb ügy. A legegyszerűbb, ha elküldesz a nyomdának egy olyan lapot, ami megfelelő lenne neked és ezzel meg is oldottad a dolgot.

Az sem mellékes kérdés, hogy mindkét oldala legyeb megnyomva annak a lapnak, vagy csak az egyik fele no és hogy hány színnel. Pl 4+4 azt jelenti, hogy mindkét oldala 4 színnel legyen nyomva. A többi kitalálható. Annyit még hozzátennék azért, hogy az 1+0 azt jelenti, hogy az egyik oldala csak feketével van nyomva a másik pedig üres. 

A CD-füzet illetve DVD-füzet terjedelemnél két szabály van. Az egyik, beférjen a tokba (érdemes letesztelni), a másik pedig az, hogy néggyel osztható legyen. Aki nem érti, hogy miért, az szóljon hozzá a blogbejegyzéshez és szívesen elmagyarázom.

Bónusz kérdés: Miért nem lehet egy DVD-borító egy oldalas, hiába csak egy lapból áll? Aki tudja a választ, az érti a logikát. Aki nem, az kérdezzen bátran. Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy minden kérdés napvilágra kerüljön.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr82159458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása