HTML

Lemezgyár

Gyártassak vagy ne? Hogyan próbálnak lenyúlni? Nem érted, amit kérdeznek?

Friss topikok

2010.07.18. 17:14 lemezgyár

Mikor kérd írva és ne préselve a CD-DVD lemezt?

Címkék: cd dvd gyártás nyomtatás sokszorosítás cdgyártás dvdgyártás cdnyomtatás dvdnyomtatás lemezgyártás

Akár CD-t, akár DVD-t szeretnél, először tisztáznod kell magadban a gyártási mennyiséget.

Amennyiben 500 db alatt szeretnél gyártatni, akkor írásos technológiát érdemes választanod, mert ez ilyenkor a kifizetődőbb.

A CD-DVD-másololási művelet pontosan megegyezik azzal, mint amikor a laptopodon pl. Nero-val átmásolsz vmit, csak ezt olyan lemezmásoló tornyokon készítik, amibe egyszerre több lemez fér bele. 

A korong (lemez felülete) általában tintasugarasan van ilyenkor megnyomva. Fontos, hogy kérj rá védőlakkot, mert ha nem tesznek rá, akkor az első nedvességcseppre csúnyán megfolyik a grafika és ezt nem akarhatod.

Mire kell odafigyelned az árajánlatkéréskor?

Szeretik védőlakkozás nélkül kiadni az árajánlatot, majd amikor rákérdezel, extra tételként számítják fel. (Magára valamit is adó CD-DVD gyártó szerintem nem ad ki árajánlatot védőlakkozás nélkül.)

Másik csoda, hogy külön tüntetik fel a lemez sokszorosítást (adatréteg felírás) és a korongnyomtatást, és neked kell a kettőt összeadnod.

Olyat is láttam már, hogy a CD vagy a DVD lemez mint alapanyag ára külön sorban szerepelt, de az is jellemző, hogy színenként felárat számolnak a korongnyomtatáskor.

Az egész mögött nem más van, mint az, hogy nehezebben legyen összehasonlíthatóak az áraik a konkurenciával.

Szerencsére a négy alapművelet azért megy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr992159134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása