HTML

Lemezgyár

Gyártassak vagy ne? Hogyan próbálnak lenyúlni? Nem érted, amit kérdeznek?

Friss topikok

2010.07.18. 16:21 lemezgyár

Hogyan próbálnak lenyúlni? Mire kell figyelni árajánlatkéréskor?

Címkék: cd dvd gyártás nyomtatás sokszorosítás cdgyártás dvdgyártás cdnyomtatás dvdnyomtatás lemezgyártás

Szinte akárhány helyről kértem eddig ajánlatot, mindig kiderült utólag, hogy vannak rejtett költségek is. Először nem akartam hinni a szememnek és/vagy fülemnek, de már megszoktam.

Úgy csinálják a CD-DVD gyártó cégek, hogy felszámolnak egyéb, járulékos költségeket is, magyarul ha pl. 1000 db CD másolására (csak a lemezre) kérek préseléssel ajánlatot, akkor megírják/megmondják hogy X Ft lesz.

De ilyenkor sajnos korai az öröm, mert felszámolnak még gyártásindítási, gyártáselőkészítési, nyomdai előkészítési, levilágítási, nyomólemezkészítési díjat is.

Ezeket a összegeket ilyenkor én, mint ügyfél ugye adjam össze és osszam el ezerrel, majd adjam hozzá az először feltüntetett lemezgyártási árhoz, mert a CD-DVD gyártó gyárak ezt nem teszik meg.

Volt, hogy duplájára jött ki egy lemez ára.

Arra gondoltam, hogy ezentúl felszámolhatnék felkelési, tusolási, fogmosási, autóba szállási, dugóban állási és megérkezési költséget is.

Nem rossz ötlet, csak ki fizetné meg? Érdekes ez a lemezgyártási ipar. Ember legyen a talpán, aki úgy dönt, hogy CD-t vagy DVD-t fog gyártatni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr572159008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása